Connect with us

MilujemeHokej.cz

Politické okénko Jiřího Hrdiny – Ovčáček je blb

Politické okénko Jiřího Hrdiny – Ovčáček je blb

Hokejisté nemusí hrát jenom hokej. Mnoho z nich se po ukončení své (nebo jako Jágr na sklonku) kariéry vyjadřují kolem politiky. Slavná šedesát osmička jezdí s prezidentem do Číny, Dominik Hašek chce kandidovat na prezidenta a aktivně se o politice na Twitteru vyjadřuje také Jiří Hrdina, držitel třech Stanley Cupů.

Hokejista se na Twitteru rozohnil poté, co poslanci odmítli poděkovat Tchaj-wanu za poskytnuté zdravotnické ochranné pomůcky na boj s koronavirem: “Ten Vondráček už se mi dost plete s Ondráčkem. To je hodne nechutnej týpek. Proto nikdy nemůžu do politiky, protože už bych ho za ty jeho bláboly musel inzultovat…to bych nedal…” píše Hrdina na svém Twitteru na adresu předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO).

Pěkné slova nenašel ani na adresu mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka, který srovnával Tchaj-wan a Doněckou republiku: “Blb Ovčáček se zase projevil..jak říkal můjj profesor latiny na gymplu – “primitiv se v mimořádné situaci projeví sám”.

Sám Hrdina považuje nepoděkování za poskytnutou pomoc za “ubohost”. Pod příspěvkem, kde kritizuje poslance však schytal také kritiku: “Pane Jiří, tak už jste poděkoval komunistům, že vás naučili hrát hokej, díky čemuž jste se mohl podívat do zámořské NHL?,” píše v odpovědi uživatel Jakub Zeman.

Kritika je to zcestná, když vezmeme v potaz, že právě kvůli minulému režimu se Hrdina dostal do NHL až v pozdějších letech. To také nezapomněl slavný hokejista zmínit v odpovědi: “To jsem ještě neslyšel…gratuluju, ale takové myšlenkové pochody jdou mimo mě. Právě kvůli komoušům jsem se do NHL dostal až ve 30 letech ty chytrolíne…”

Čtěte také: Švédský hokejový klub bude kvůli rasismu jednat o změně loga a názvu

Komentáře k článku

More in Zábava

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top