Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Zklamání, turnaj sledovat nebudu,“ řekl Pastrňák o neúčasti Česka v turnaji čtyř zemí

Český hokej

„Zklamání, turnaj sledovat nebudu,“ řekl Pastrňák o neúčasti Česka v turnaji čtyř zemí

David Pastrňák, FOTO: Gspeed0689

„Zklamání, turnaj sledovat nebudu,“ řekl Pastrňák o neúčasti Česka v turnaji čtyř zemí

O uplynulém víkendu oznámil komisař NHL Gary Bettman na každoroční akci All-Star NHL, že NHL uzavřela dohodu s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) o vyslání nejlepších hráčů světa na zimní olympijské hry v letech 2026 a 2030. K tomu se dohodli, že příští rok místo Utkání hvězd NHL uspořádá liga „turnaj čtyř zemí“, kterého se zúčastní Kanada, USA, Švédsko a Finsko. Hvězdný útočník David Pastrňák je z rozhodnutí zklamán.

Tento miniturnaj se bude konat v Bostonu i Montrealu, ale jedna z největších bostonských superhvězd se ho nezúčastní. Vlastně se ani nebude dívat. Superhvězda Bostonu Bruins David Pastrňák akci bojkotuje v reakci na nezahrnutí České republiky.

Čtěte také: Kdo je nejnenáviděnější muž NHL? Výsledek vás překvapí

„Je to obrovské zklamání,“ řekl podle Boston.com Pastrňák novináři Conoru Ryanovi. „Nevím, co k tomu můžu říct. Rozhodně z toho nemám radost. Chápu, že šlo o rychlé rozhodnutí. Je to příští rok. Asi neměli moc času na to, aby z toho udělali větší turnaj.“

„Ale Česká republika tam není. Takže je spousta vynechaných hráčů. Upřímně řečeno, na turnaj se dívat nebudu. Takže jsem jen rád, že povolili alespoň olympiádu,“ přiznal se Pastrňák.

Pastrňák však dal jasně najevo, že je velmi rád, že má možnost poprvé reprezentovat Česko na olympijských hrách. „Jsem hrozně moc motivovaný,“ řekl Pastrňák. „Celou dobu jsem o tom s vámi mluvil otevřeně. Samozřejmě je to pro mě hodně frustrující, už dvakrát jsem o to přišel. Takže se těším – bude mi třicet, doufám, že se dostanu do týmu. Ale jsem super nadšený, že se dohoda podařila. Je to sice až za pár let, ale jakmile ta zpráva přišla, rozhodně jsem byl šťastný.“

Čtěte také: Toronto potrápil „no-name“ gólman, napsal kanadský deník. Klub Ducks se Dostála okamžitě zastal

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top