Connect with us

MilujemeHokej.cz

Šok pro Kanadu. Makar má zákaz hrát na olympijských hrách

NHL

Šok pro Kanadu. Makar má zákaz hrát na olympijských hrách

Cale Makar, FOTO: Wikimedia Commons Jenn G

Šok pro Kanadu. Makar má zákaz hrát na olympijských hrách

Minulý týden bylo oznámeno, že se hokejisté NHL poprvé po více než deseti letech vrátí na olympijské hry, protože na předchozích dvou zimních hrách chyběli. Překvapivým zvratem je však to, že superhvězda Cale Makar může čelit zákazu startu na příští olympiádě.

Londýnská policie zahájila vyšetřování případu sexuálního napadení na MS 2018 a potvrdila obvinění pěti bývalých kanadských hráčů ze ZOH. Kanadský národní tým oznámil, že všichni hráči z týmu z roku 2018 mají nadále zákaz hrát s národním týmem.

Čtěte také: „Zklamání, turnaj sledovat nebudu,“ řekl Pastrňák o neúčasti Česka v turnaji čtyř zemí

To se týká i Calea Makara, který by tedy kvůli zákazu mohl přijít o olympijské hry v roce 2026.

„Až do ukončení odvolacího procesu zůstávají všichni hráči z juniorského národního týmu 2018 suspendováni organizací Hockey Canada a nejsou způsobilí hrát, trénovat, úřadovat nebo pracovat jako dobrovolníci v programech, na které se vztahuje sankce organizace Hockey Canada,“ uvádí se v prohlášení.

Nedlouho po zveřejnění prohlášení fanoušci rychle upozornili, že to povede k tomu, že Makar, nejlepší kanadský obránce, nebude hrát. Cale Makar dostal pokyn nekomentovat obvinění, kterému čelí pět jeho spoluhráčů z týmu na MS 2018. On sám se ale na událostech neměl podílet.

Samozřejmě, že od teď do roku 2026 se může hodně změnit a je velká šance, že Makar bude moci hrát, jakmile bude soudní řízení ukončeno, ale není jisté, jak dlouho bude trvat, než se vyšetřování uzavře.

Čtěte také: Boháči NHL. Kteří hráči si v tomto roce přijdou na nejvíce peněz? Je mezi nimi i jeden Čech

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top