Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Dejme mu čas,“ viceprezident Canadiens se rozpovídal o Slafkovském

NHL

„Dejme mu čas,“ viceprezident Canadiens se rozpovídal o Slafkovském

Juraj Slafkovský, Foto: Instagram Juraj Slafkovský

„Dejme mu čas,“ viceprezident Canadiens se rozpovídal o Slafkovském

V nedávném rozhovoru v La Presse měl Jeff Gorton, výkonný viceprezident hokejových operací Canadiens, co říci o celkovém prvním výběru draftu NHL v roce 2022, Juraji Slafkovském.

Ačkoli jeho start v NHL nebyl nijak oslnivý, Gorton se zdá být velmi spokojen s vývojem slovenského útočníka, který se stále vyvíjí. Devatenáctiletý mladík je zvyklý, že na jeho bedra je kladen obrovský tlak, protože ve své rodné zemi byl několik let velkou hvězdou, být jedničkou draftu v Montrealu jistě vyžaduje určité přizpůsobení.

Čtete také: VIDEO: „C’mon David,“ Pastrňáka kritizují za jeho slabý výkon v obraně

„Byl to osmnáctiletý hráč, první volba draftu, kde si každý uvědomuje, co dělá na ledě i mimo něj. Učí se a zlepšuje. V předsezonních zápasech a na našich trénincích všichni vidíme jeho růst. Ale v osmnácti nebo devatenácti letech se to nestane přes noc,“ řekl Jeff Gorton.

Koneckonců je jediným nadějným hráčem ze svého draftového ročníku, který v minulé sezóně odehrál v NHL více než 10 zápasů. Pravá ruka Kenta Hughese proto žádá fanoušky, aby zůstali trpěliví, a upozorňuje, že za několik let může mít organizace k dispozici úderného útočníka schopného hrát v prvních dvou řadách týmu.

Zmínil zejména Joea Thorntona, kterého draftoval během svého působení v Bostonu Bruins. Tento centr měl ve své první sezóně velmi podobné statistiky jako Juraj Slafkovský a později se stal na téměř 15 let jedním z nejlepších hráčů NHL.

„V Bostonu jsem měl Joea Thorntona. Podívejte se na jeho statistiky v prvním roce. Nebyl nijak velkolepý. Měl tři góly a čtyři asistence [v 55 zápasech]. Teď, když míří do Síně slávy, o tom nikdo nemluví,“ dodal Jeff Gorton.

Jedno je jisté, viceprezident pro hokejové operace nemá o svého mladého křídelníka žádné obavy a je přesvědčen, že naplno využije svůj potenciál a stane se hráčem první formace Montrealu Canadiens. Není pochyb o tom, že tento 230 cm vysoký útočník je nesmírně talentovaný; je jen třeba počkat, až dosáhne plné zralosti.

„Nechci to kvantifikovat počtem gólů, ale je to silový útočník, který bude dobrý v předbrankovém prostoru, bude střílet góly.“ Takové výroky je velmi uklidňující slyšet.

Juraj Slafkovský, který byl v draftu 2022 vybrán jako první, měl v ročníku 2022-2023 určité potíže a ve 39 zápasech nasbíral pouze čtyři góly a šest asistencí (10 bodů). Letos se však od něj dá očekávat mnohem lepší sezóna.

Čtěte také: TOP 5 bývalých hráčů NHL, jejichž život se vymkl kontrole

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top