Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Musím přibrat,“ řekl mladý talent Šalé po draftu, ve kterém si ho Krakeni vybrali v prvním kole

Hokej

„Musím přibrat,“ řekl mladý talent Šalé po draftu, ve kterém si ho Krakeni vybrali v prvním kole

Eduard Šalé, FOTO: Twitter Seattle Kraken

„Musím přibrat,“ řekl mladý talent Šalé po draftu, ve kterém si ho Krakeni vybrali v prvním kole

Prvním Čechem, který byl zvolen v NHL draftu 2023 se stal nováček letošního ročníku ELH útočník Eduard Šalé hrající za Kometu Brno. Byl vybrán týmem Seattle Kraken z celkem 20. místa a když dával rozhovory, popisoval svou „váhu“ jako hlavní prioritu, kterou by měl zlepšit před pokračováním kariéry v Severní Americe.

Osmnáctiletý Šalé měří 186 cm a váží 76 kg. Krakeni si jej z 20. místa draftu NHL v Nashvillu vybrali hlavně proto, že poslední sezónu odehrál v ELH a byl nováčkem sezóny, kdy si v 43 zápasech připsal sedm branek a sedm asistencí a byl jedním z mála hráčů jeho věku v lize.

Čtěte také: „Začal jsem pracovat na své mentální stránce, reprezentaci bych nikdy neodmítnul,“ prozradil Martin Nečas

„Jo, bylo to fyzicky náročné,“ řekl Šalé prostřednictvím videochatu nedlouho poté, co si ho Krakeni vybrali. „Ale vím, že až přiberu, pak ze mě může být dobrý hráč.“

A dodal: „Bylo to jiné než hrát v juniorce. V minulé sezoně to bylo těžké a nahoru dolů, ale myslím, že jsem se naučil dobré věci. Prostě jsem se posunul dál a teď už vím, že můžu hrát profesionálně.“

Mnozí očekávají, že Šalé bude velmi dobrým a inteligentním obousměrným hráčem a také potenciálním specialistou na přesilové hry a oslabení, ačkoli měl při vstupu do draftu trochu pověst hráče s potenciálně vysokým rizikem, nebo vysokou odměnou.

NHL Seattle Kraken ?47 Echo Te

Pořiďte si tričko Seattle Kraken za 899 Kč!

Před dvěma sezónami, kdy hrál v juniorské lize, si Šalé připsal 89 bodů v pouhých 39 zápasech. Tento počet byl nejvyšší ze všech hráčů této ligy, kteří hráli v sezóně před jeho draftovým ročníkem.

Mezi věci, na kterých musí Šalé podle skautů po zhlédnutí jeho náročnější minulé profesionální sezony zapracovat, patří: jeho rozehrávka puku a pozornost k detailům. Jinak má prý skvělou hokejku, umí hrát z forhendu i bekhendu a je považován za nadaný ofenzivní talent, který by mohl proniknout do dvou nejlepších útočných řad týmu NHL.

„Musím pracovat na všem,“ řekl Šalé po draftu s úsměvem. Prozatím se nechal slyšet, že Kraken má: „Mladý tým a já jsem opravdu nadšený, že tam půjdu.“ Nezbývá nám než mladému českému útočníkovi držet palce.

Čtěte také: „Přiveďte ho domů,“ Pastrňák nenápadně vyzval Bruins, aby přivedli zpět jeho bývalého spoluhráče

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top