Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Hokej miluji, nemůžu se ho vzdát,“ řekl Jágr Gretzkymu na otázku, proč ještě hraje

Český hokej

„Hokej miluji, nemůžu se ho vzdát,“ řekl Jágr Gretzkymu na otázku, proč ještě hraje

Jaromír Jágr Flickr Bridget Samuels

„Hokej miluji, nemůžu se ho vzdát,“ řekl Jágr Gretzkymu na otázku, proč ještě hraje

Hokejová legenda světového formátu Jaromír Jágr byl ve středu hostem na stanici TNT o první přestávce zápasu Washingtonu Capitals proti Edmontonu Oilers. Jágr se rozpovídal o jeho působení v Capitals nebo například o tom, jestli by mohl opět hrát v NHL.

Jágr odpovídal na otázky Wayna Gretzkyho, Riche Toccheta a Ansona Cartera a prostřednictvím videokonference. Během rozhovoru se rozpovídal o svých časech ve Washingtonu.

Čtěte také: Jágr se ocitl pod palbou kritiky, sdílel fotku se sponzorem

A omluvil se všem fanouškům Caps. „Moje léta ve Washingtonu, to nebyly dobré roky,“ řekl Jágr. „Chtěl jsem být nejlepší a prostě to nevyšlo. Ještě teď se nemůžu fanouškům ve Washingtonu dostatečně omluvit. Snažil jsem se ze všech sil, ale prostě to nevyšlo. Když mě vyměnili do New Yorku, zase se vše přepnulo a opět jsem si zamiloval hokej,” přiznala se osmašedesátka.

Jágr dostal také otázku, zda by se ve svých 49 letech mohl vrátit do NHL do týmu jako je Buffalo Sabres nebo Montreal Canadiens.

„Ne, to nemůžu,“ odpověděl Jágr. „Hra se hodně změnila. Pro mě všichni hrajeme v devadesátých letech. Teď se z toho stal spíš basketbal než hokej. Je to mnohem víc bruslení, málo fyzických věcí. Málo se bojuje na mantinelech. To je to, co se mi líbí. Rád hraju v rozích, hraju jeden na jednoho. Rychlost nepatřila k mým oblíbeným věcem. Vždycky jsem netrénoval proto, že jsem chtěl být nejrychlejší, ale proto, že jsem chtěl být nejsilnější. Pro mě je to trochu jiný hokej, než na jaký jsem zvyklý. Je to jako All-Star Game, když jsme ji dříve hráli. All-Star Games jsem nikdy neměl rád. Chápu, co tím sledují. Pro fanoušky je to vzrušující. Je tam mnohem víc gólů. Jsou to krásné góly. Hráči mají spoustu dovedností, ale nejsem fanouškem této hry. Mám rád trochu drsnější hru.“

Wayne Gretzky se Jágra také bezelstně zeptal, proč vůbec ještě hraje hokej. „Pokaždé, když mi tuhle otázku položí nějaký novinář, vím, že ten chlap nikdy nic nemiloval,“ řekl Jágr. „Když něco milujete, je těžké se toho vzdát. Já hokej pořád miluju a obětuju pro něj strašně moc. Nemůžu se toho vzdát. Pořád ho miluju.“

Čtěte také: „Ztrácím motivaci hrát,“ přiznal Jágr

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top