Connect with us

MilujemeHokej.cz

Duel: Legendární Dominátor vs. talentovaný Mrázek

Český hokej

Duel: Legendární Dominátor vs. talentovaný Mrázek

Foto: Wikimedia Commons zleva Mrázek - TheAHL Hašek - Dan4th Nicholas

Duel: Legendární Dominátor vs. talentovaný Mrázek

Hokejová legenda, nebo nastupující brankářská hvězda? Dominik Hašek patří k největším legendám nejen českého, ale jednoznačně i hokeje světového. Petr Mrázek je na druhou stranu stále poměrně mladým gólmanem, který kouzlí v bráně týmu Carolina Hurricanes.

Petr Mrázek na sebe poprvé výrazněji upozornil na mistrovství světa juniorů v roce 2012, kde byl po svých famózních výkonech a showmanství vyhlášen nejlepším brankářem šampionátu. Poté se mu otevřela cesta do NHL, kde od sezóny 2012/13 pendloval mezi týmem Detroit Red Wings a jejich farmou Grand Rapids Griffins, se kterými vyhrál Calder Cup. Nyní pravidelně chytá za Hurricanes.

Čtěte také: Ovečkin má jasno. Svoji kariéru chce dohrát v KHL

Dominik Hašek, jinak přezdívaný také jako “Dominátor” je již v hokejovém důchodu, ale zanechal za sebou nesmazatelnou stopu. Vyhrál dva Stanley Cupy s Detroit Red Wings, je šestinásobným držitelem Vezina Trophy, což nemá žádný jiný brankář. Českému hokejovému srdci se však nejvíce vryl do paměti při olympiádě v Naganu v roce 1998, kde našemu národu vychytal zlatou medaili.

Komentáře k článku
Continue Reading
Advertisement

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top