Connect with us

MilujemeHokej.cz

Maskot LA Kings čelí obvinění ze sexuálního obtěžování

Maskot LA Kings čelí obvinění ze sexuálního obtěžování

Představitel maskota LA Kings byl vyhozen ze své funkce poté, co čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Žena, která toho času pracovala u týmu a podala žalobu tvrdí, že herec Tim Smith dělal nevhodné sexuální vtipy a komentáře ohledně jejích prsou a hýždí. Píší o tom LA Times.

„LA Kings berou tato obvinění velmi vážně a jako organizace věříme, že každý má právo pracovat v prostředí bez jakékoliv formy obtěžování nebo diskriminace,“ uvedl tým v prohlášení. „V této záležitosti provedeme důkladné šetření. Dotyčný zaměstnanec byl propuštěn s okamžitou platností až do ukončení vyšetřování.“

Podle soudního řízení měl Smith kromě jeho povinností maskota také na starosti najímání a propouštění takzvané Ice crew. Žena tvrdí, že Smithovi oznámila své pocity ohledně jeho chování a z toho důvodu byla vyhozena. Obviňuje Smithe také například z toho, že položil jeho rozkrok do jejího obličeje v šatně maskota a dělal přitom oplzlé komentáře.

Žaloba požaduje náhradu škody ve výši 1 milionu dolarů. Smith těmto obviněním nečelí poprvé. V roce 2017 byl žalován za sexuální přestupek, kdy údajně popadl hýždě muže ve výtahu Staples Center. Tým toto tvrzení v té době zpochybnil s tím, že interní vyšetřování shledalo obvinění bez opodstatnění.

Čtěte také: Švédský hokejový klub bude kvůli rasismu jednat o změně loga a názvu

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top