Connect with us

MilujemeHokej.cz

Fyzický incident s hráčem a nadávky, trenér Sutter čelí vážným obviněním, které mohou stát za jeho odchodem

NHL

Fyzický incident s hráčem a nadávky, trenér Sutter čelí vážným obviněním, které mohou stát za jeho odchodem

Darryl Sutter, FOTO: Wikimedia Commons Lisa Gansky

Fyzický incident s hráčem a nadávky, trenér Sutter čelí vážným obviněním, které mohou stát za jeho odchodem

Je snadné říci, že sezóna 2022-23 Calgary Flames neproběhla podle plánu. Došlo k mnoha chybám a Darryl Sutter, hlavní trenér, který byl později propuštěn, se svými výkony a chováním o neúspěch zasloužil velkou vinou.

Katie Strangová, Julian McKenzie a Hailey Salvianová spolupracovali na poměrně podrobné analýze toho, co konkrétně se Sutterovi během sezony 2022-23 nepovedlo, na serveru The Athletic.

Čtěte také: Od Stanley Cupu rovnou za pult. Jack Eichel rozdával fanouškům kuřata v rychlém občerstvení

„Dělal posměšné komentáře, a to jak veřejně, tak v soukromí, zřejmě aby vyzdvihl hráče a v některých případech je ztrapnil. V listopadu klub zahájil interní vyšetřování, aby prověřil incident poté, co Sutter údajně během zápasu fyzicky kontaktoval jednoho z hráčů na lavičce,“ píše analýza.

Sutterův vztah s generálním manažerem Bradem Trelivingem, který Suttera do Calgary přivedl v roce 2021, se údajně zhoršil natolik, že hrál roli v Trelivingově rozhodnutí opustit organizaci po skončení sezony.

NHL Calgary Flames Vintage ?47

Pořiďte si kšiltovku Calgary Flames Vintage za 649 Kč!

V listopadu se tým dozvěděl o incidentu, při kterém měl Sutter během zápasu údajně fyzicky kontaktovat hráče na lavičce, jak uvedly tři zdroje kolem týmu, kterým byla poskytnuta anonymita, protože nebyly oprávněny o této záležitosti hovořit. O údajném incidentu byli vyslechnuti hráči a členové personálu. Podle několika zdrojů hráč svým spoluhráčům řekl, že kontakt podle něj nepřekročil hranici a že nechce, aby se věc vyhrotila.

„Je celkem jasné, že každý, kdo mě zná, ví, že nic z toho není pravda, je to zklamání zklamání,“ napsal Sutter v textové zprávě. Objevily další narážky a komentáře hráčů Flames na Darrylovo chování. V podcastovém vystoupení po sezóně obránce týmu MacKenzie Weegar uvedl, že většina hráčů má nějakou historku týkající se hádky se Sutterem. Popisoval hádky mezi Sutterem a Backlundem – nejdéle sloužícím hráčem týmu, který byl Sutterem draftován v roce 2007 – na střídačce, které byly přerušovány přívalem sprostých slov.

Čtěte také: Mika Zibanejad si po zpackaném play-off našel nové angažmá. Ve Švédsku dělá DJe

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top