Connect with us

MilujemeHokej.cz

Odchod legendy, Mikko Koivu nečekaně pověsil brusle na hřebík

NHL

Odchod legendy, Mikko Koivu nečekaně pověsil brusle na hřebík

Foto: Flickr Andy Witchger

Odchod legendy, Mikko Koivu nečekaně pověsil brusle na hřebík

Hokejová legenda pověsila brusle na hřebík.

Po 16 letech v NHL veterán Mikko Koivu náhle oznámil svůj odchod z profesionálního hokeje. Koivu v této sezóně odehrál pouhých sedm zápasů v týmu Columbus Blue Jackets, kde podepsal smlouvu jako volný hráč poté, co strávil celou kariéru v Minnesotě. Informovala o tom liga na svém webu.

“Nebylo to pro mě snadné rozhodnutí, protože jsem miloval každou minutu strávenou v Columbusu a opravdu jsem chtěl pomoct tomuto týmu dosáhnout jeho cílů v sezóně. Ale nepovedlo se mi dostat na úroveň hry, kterou jsem od sebe očekával, takže je ten správný čas, abych odešel z hokeje,” okomentoval odchod Koivu.

Čtěte také: VIDEO: Bývalá hvězda extraligy vyhrála krasobruslařskou soutěž

“Byl jsem nesmírně požehnaný a jsem vděčný organizacím Minnesota Wild a Columbus Blue Jackets za příležitosti, které mi poskytly, abych prožil své sny o hraní národní hokejové ligy během posledních 16 let.“

Sedmatřicetiletý Koivu zaznamenal od svého debutu v NHL v sezóně 2005-06 206 gólů a 505 asistencí, +68 bodů v plus/minus statistice v celkem 1035 zápasech kariéry.

Hokejovou legendu v roce 2001 draftovala Minnesota, ve které strávil téměř celý aktivní hráčský hokejový život a vypracoval se až na kapitána týmu.

Čtěte také: Skvělá zpráva. Lundqvist se měsíc po náročné operaci cítí velmi dobře

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top